Bevoorrading winkels duurzamer met 75 elektrische vrachtwagens

Simon Loos

Het Nederlandse transportbedrijf Simon Loos heeft 75 elektrische trucks van het type eActros gekocht bij de Duitse producent Daimler Truck. De serieproductie start volgend jaar en dan neemt Simon Loos ook de eerste trucks in bedrijf. 

500 kilometer

Deze zomer had de transporteur al een eActros op proef. Op 25.000 kilometer in dienst van Albert Heijn is de elektrische truck goed bevallen.

Met de aanschaf van 75 trucks in één keer verdubbelt Simon Loos het elektrische wagenpark ruim, tot 135 elektrische trucks. “Waar we tot op heden elektrisch zo’n 250 tot 300 kilometer veilig in konden plannen per rit, gaan we met deze trucks de 500 kilometer aantikken”, zegt Wim Roks, wagenparkbeheerder bij Simon Loos. “Daarmee is voor onze operatie de ritafstand geen planrestrictie meer en maken we een enorme sprong voorwaarts met het integreren van elektrisch vervoer.”

De eActros 600 heeft 600 kilowattuur bruikbare capaciteit. Bij levering kunnen de trucks met maximaal 400 kilowatt laden maar ze zijn voorbereid op de uitrol van het MegaWatt Charging System dat laden tot 1000 kilowatt in de nabije toekomst mogelijk maakt. Van 20% naar 80% laden gaat dan binnen 30 minuten. Laden verwacht Simon Loos vooral te doen bij de winkeldistributiecentra waarvoor de transporteur de 75 emissievrije trucks hoofdzakelijk wil inzetten.


Bron: Simon Loos / Imagecredit: Simon Loos


Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.