Tesla verkoopt 15 gigawattuur aan Megapack-opslag in één keer

Intersect Power

De Amerikaanse projectontwikkelaar Intersect Power heeft bij Tesla 15,3 gigawattuur (GWh) aan energieopslag besteld. De eerste 10 GWh hiervan moet voor het einde van 2027 geïnstalleerd zijn op verschillende locaties in de VS.

Nederlands verbruik ruim een uur gedekt

“Deze samenwerking is van groot belang voor onze groei”, zegt Sheldon Kimber, CEO van Intersect Power. “Naar verwachting verdrievoudigt ons geïnstalleerd vermogen al de komende 3 jaar.”

Intersect Power ontwikkelt grote zonneparken in Californië en Texas en voorziet deze projecten vaak van energieopslag. Bij elkaar heeft Intersect een kleine 2 gigawatt aan zonnepanelen in bedrijf verspreid over vier projecten. Bij twee van deze projecten is samen al 1,5 GWh aan energieopslag geïnstalleerd, ook geleverd door Tesla.

De Tesla Megapack is een energieopslagsysteem ter grootte van een zeecontainer en slaat tot 3,9 megawattuur op. De deal tussen Tesla en Intersect Power betreft zo’n 4000 van deze containeraccu’s. De 15,3 GWh aan opslag is genoeg om het gemiddelde elektriciteitsverbruik in Nederland ruim een uur te dekken. Het mooie van accu’s is natuurlijk dat je ze vaker kunt gebruiken. Dagelijkse benutting van dit volume accu’s scheelt jaarlijks 2 weken inzet van 15 gigawatt aan gascentrales.

Hieronder een project met Megapacks bij een zonnepark van een andere ontwikkelaar in Californië. Tesla leverde de eerste 6 maanden van dit jaar 13,4 GWh aan accuopslag, maar net iets minder dan in heel 2023.


Bron: Intersect Power / Imagecredit: Intersect Power


Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Will Eisinga schreef:

    Megapack Opslag in Mobiele Wisselcontainers voor Schepen, Vrachtautos, Werkverkeer, Wegenbouw.
    Dat kwartje is nog niet gevallen. NIO Wisselbatterij Opslag stroom Zonneparken. 5 minuten Batterijwissel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.